Welk zand heb ik nodig?

Zand is verkrijgbaar in vele soorten en mate met ieder een eigen toepassing. Het verschil in zand wordt voornamelijk bepaald door de korrelgrootte, ook wel aantal mµ genoemd.

Wilt u zand Bestellen dan is het belangrijk dat u precies weet voor welk doeleinde u het zand nodig heeft. Hieronder een beknopt overzicht van onze zandsoorten, de toepassingsgebieden en de andere benamingen voor hetzelfde type zand:

 • Betonzand
  Betonzand is een grove zandsoort wat gebruikt kan worden in vloeren. Betonzand voldoet aan hoge eisen, zo bevat betonzand geen schelpen of andere materialen.Betonzand wordt ook wel Vloerenzand genoemd.
 • Brekerzand
  Brekerzand is een zand soort dat met name wordt gebruikt voor het invoegen van straatwerk. De hoekige vorm van de kleine steentjes (gebroken steen) zorgt voor de stabiliteit, het zand haakt als het ware in elkaar. Brekerzand laat daarnaast door de grove structuur uitermate goed water door.Brekerzand wordt ook wel Inveegzand genoemd.
 • Drainagezand
  Drainzand is een grof soort zand dat goed water doorlaat en is daardoor uitermate geschikt als ondergrond bij paardenbakken, paardenpaddocks of langs drainagebuizen. Het zand laat zich niet verdichten, hierdoor is het niet geschikt voor straatwerk.
 • Metselzand
  Zoals de naam al zegt wordt metselzand gebruikt voor het metselen van muren. Metselzand kenmerkt zich door de sterkte van het zand waardoor gemakkelijk metselmortel gemaakt kan worden.Metselzand wordt ook wel Scherpzand genoemd.
 • Ophoogzand
  Ophoogzand wordt gebruikt om oppervlakten te verhogen (zoals een garage pad of bouwput). Ophoogzand laat slecht water door en kan enkel gebruikt worden voor doeleinde waarbij weinig eisen aan het zand worden gesteld.Ophoogzand wordt ook wel vulzand of stopzand genoemd.

Al ons zand kan geleverd worden in bigbag.

 

Heeft u zand nodig ? neem dan contact met ons op.